h

Leden bespreken de staat van de partij

20 oktober 2005

Leden bespreken de staat van de partij

loge 12e congres 2003Enkele actieve leden van de afdeling Weert hebben zich donderdag gebogen over de staat van de Socialistische Partij. In mei 2003 hield de SP een groot partijcongres waarin vele besluiten werden genomen over de organisatie van de partij. In een kritisch stuk worden deze besluiten nu geëvalueerd.

Op dertig hoofdpunten zijn in 2003 besluiten genomen over de organisatie van de partij. Omdat het weinig zin heeft om besluiten te nemen en er volgens geen uitvoering aan te geven of te controleren dat er iets mee gedaan is in de afdelingen en in de andere geledingen van de partij, heeft de partijraad als hoogste orgaan van de partij een nieuwe congrescommissie ingesteld die de besluiten heeft geëvalueerd.

Voorzitter en landelijk partijbestuurslid Paul Lempens over het belang van de bespreking: ‘Onze partij groeit nog steeds fors, wordt steeds belangrijker en daarop moet de organisatie van afdelingen, regio’s en de landelijke partij worden ingesteld. De vele nieuwe leden betekenen nieuwe kansen voor het versterken van het actief zijn op lokaal niveau. Maar dat moet je doen met beleid en niet als een kip zonder kop. We moeten kritisch zijn niet alleen naar de buitenwereld toe, maar ook op onszelf. Op zijn tijd de ramen wijd openzetten en lekker laten waaien is heel gezond. Wat niet werkt moet overboord en nieuwe methoden moeten worden uitgeprobeerd.’

De Weerter afdeling heeft bij de voorbereiding op het laatste congres in mei van dit jaar gemerkt dat haar opmerkingen vaak worden overgenomen en gewaardeerd. Vandaar dat zij haar verantwoordelijkheid om mee te denken ook nu serieus oppikt. De opmerkingen van de Weerter SP-leden worden in november op een regionale conferentie besproken.

U bent hier