h

Raad Weert in brief aan Hoogervorst: 'Ziekenhuiszorg in Weert niet verder laten verschralen'

18 maart 2005

Raad Weert in brief aan Hoogervorst: 'Ziekenhuiszorg in Weert niet verder laten verschralen'

Alle fracties in de gemeenteraad van Weert hebben naar aanleiding van de (inmiddels grotendeels opgeloste) problemen rond de intensive care in het St. Jans Gasthuis in Weert een brief naar minister Hoogervorst van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gestuurd. Hierin verzoeken zij de minister te voorkomen dat dit incident er toe leidt dat de ziekenhuiszorg in de regio Weert verder verschraalt. De SP ondersteunt deze brief volledig


Weert, 18 maart 2005

Onderwerp: Ziekenhuis Weert
Bijlage(n): 0

Geachte heer Hoogervorst,

De gemeenteraad van Weert heeft met grote zorg kennis genomen van de problemen rond de intensive care van het St. Jans Gasthuis in Weert. Gelukkig zijn die problemen opgelost.

Het incident met de intensive care en de reacties daarop hebben nog een keer duidelijk gemaakt hoe belangrijk het St. Jans Gasthuis is. Het ziekenhuis is een onmisbare schakel in de voorzieningen voor gezondheidszorg in de regio Weert. Ongeveer 100.000 inwoners van de centrumgemeente Weert en de omliggende landelijke gemeenten zijn voor ziekenhuiszorg hierop aangewezen. Het incident met de intensive care mag op geen enkele manier aanleiding zijn voor maatregelen die leiden tot een verschraling van de ziekenhuiszorg in de regio Weert. De gemeenteraad verzoekt u te bevestigen dat u het met deze opvatting eens bent.

Hoogachtend,

De fracties in de Weerter gemeenteraad, Weert Lokaal, CDA, PvdA, VVD, SP, D66, Weerter Aktiepartij, Nieuw Uitzicht voor de Toekomst.

U bent hier