h

Procedureel verzet tegen de IJzeren Rijn in Eerste Kamer

3 februari 2005

Procedureel verzet tegen de IJzeren Rijn in Eerste Kamer

Ijzeren RijnDe commissie voor Verkeer en Waterstaat in de Eerste Kamer weigert op dit moment om het voorstel voor arbitrage over de heringebruikname van de IJzeren Rijn in behandeling te nemen.

De Kamer vraagt het kabinet om nog eens uit te leggen waarom de verplichtingen aan België uit de verdragen van 1839 en 1843 nog steeds zouden gelden. Tevens vraagt de Senaat om deze interpretatie voor te leggen aan het Internationale Gerechtshof.

Volgens SP-senator Ronald van Raak is dit een ongemeen harde opstelling voor de Eerste Kamer. Op advies van Van Raak, die zich begin januari in Weert persoonlijk op de hoogte kwam stellen, is de gemeente Weert een lobby begonnen richting de Eerste Kamer.

U bent hier