h

Raad moet excuses maken aan Majoor

14 oktober 2004

Raad moet excuses maken aan Majoor

De SP in Weert vindt het niet juist dat de gemeenteraad heeft besloten dat de nieuwe burgemeester niet in Weert hoeft te wonen volgens de profielschets. Een goede burgemeester heeft binding met zijn gemeente en woont daar dus ook. Naar aanleiding van het besluit vindt de SP dat de fracties in de gemeenteraad hun excuses moeten aanbieden aan oud-burgemeester Karel Majoor. Die kreeg van bijna alle fracties veel kritiek omdat hij niet in Weert woonde. Die situatie heeft uiteindelijk geleid tot zijn aftreden.

De brief aan de raad:

Aan de gemeenteraad van Weert
Betreft: woonsituatie nieuwe burgemeester

Weert, 14 oktober 2004

Geachte raad,

Op 11 oktober heeft u in uw vergadering besloten de nieuwe burgemeester niet de verplichting op te leggen om zich in Weert te vestigen. Deze voorwaarde wordt niet in de profielschets opgenomen. Wij vinden dit een verkeerd besluit.

Een goede burgemeester heeft binding met zijn of haar gemeente, en woont dus ook in zijn of haar gemeente. De vorige burgemeester heeft van bijna alle fracties, voornamelijk in de vorige raadsperiode, veel kritiek gekregen. Zijn weigering om zich in Weert te vestigen was het begin van een stroeve relatie tussen burgemeester en gemeenteraad en heeft uiteindelijk geleid tot zijn aftreden.

Wij vinden het niet consequent als u nu, voor de nieuwe burgemeester, de voorwaarde ten aanzien van de woonplaats laat vervallen. Wij stellen voor dat de partijen die nu een ander standpunt verkondigen dan bij het aantreden van de vorige burgemeester hun excuses moeten aanbieden aan oud-burgemeester Majoor.

Namens de Socialistische Partij afdeling Weert,

Paul Lempens
Harry Bouten

U bent hier