h

SP: behandeling kamerbewoners Keent door gemeente onwaardig

6 september 2004

SP: behandeling kamerbewoners Keent door gemeente onwaardig

De SP heeft de gemeente Weert op het matje geroepen over de manier waarop zij met de kamerbewoners in een te slopen pand op Keent omgaat. Volgens de SP hebben de bewoners onder andere nog geen alternatieve herhuisvesting aangeboden gekregen.

Vorig jaar is vanwege het plan voor de bouw van een nieuwe brede school het pand Victor de Stuersstraat 10 door de gemeente aangekocht. Dit huis wordt op dit moment bewoond door vijf kamerbewoners. Zij huurden tot januari van makelaar van der Lugt en hebben zich altijd als keurige huurders gedragen.

Volgens de SP hebben de bewoners, tegen de beloften op eerdere vragen van de SP in, nog geen alternatieve herhuisvesting aangeboden gekregen. Wel heeft de gemeente geprobeerd om de bewoners een tijdelijk contract te laten tekenen, waardoor ze geen huurbescherming meer zouden genieten. Een van de bewoners heeft dit contract getekend, omdat hij op dat moment de Nederlandse taal nog onvoldoende machtig was. Feitelijk kan hij straks op straat terecht komen, aldus de SP.
Verder wordt de kamerbewoners ter vergoeding van verhuis- en herinrichtingskosten slechts een tegemoetkoming van tweemaal de maandhuur gegeven, en schijntje van wat gangbaar is.

De SP vindt deze handelswijze een gemeente onwaardig. Als de gemeente het pand wil slopen, moet zij zelf voor alternatieve huisvesting van de huidige bewoners zorgdragen en tevens een reële vergoeding voor verhuis- en herinrichtingskosten op zich nemen, aldus de partij die in een brief spoedige actie van de gemeente eist.

U bent hier