h

SP wint weer stemmen in Weert en wordt vierde partij

11 juni 2004

SP wint weer stemmen in Weert en wordt vierde partij

De uitslag van de Europese verkiezingen in de gemeente Weert laat de beste uitslag ooit zien voor de Socialistische Partij. In Weert behaalden de Eurokritische socialisten 8,88%, daarmee is de SP de 4e partij geworden. De actieve Weerter SP-afdeling zit hiermee ook nog eens ruim boven het landelijke gemiddelde van de SP (7,0 %).

Campagneleider Paul Lempens is zeer verheugd over de uitslag. "We hebben met een record-aantal vrijwillige campagnemedewerkers voor alweer een verkiezingsoverwinning gezorgd. Dat gaat niet vanzelf bij de SP, we moeten er samen hard voor werken. Iedereen die daaraan heeft meegewerkt verdient een compliment."
Een verklaring voor deze uitslag? "De SP is altijd in beeld, ook als er geen verkiezingen zijn. Mensen zien ons als een betrouwbare bondgenoot om te strijden voor verbeteringen. Dat oogst blijkbaar waardering." Lempens kijkt ook vooruit: "We hopen dat mensen bereid zijn hun sympathie om te zetten in een lidmaatschap van onze partij, daarvoor zullen we in de komende maanden weer campagne voeren. De strijd tegen a-sociale politiek blijft hard nodig!'

In Weert haalde het CDA 45 %, de PvdA 18 %, de VVD 11 % (behoorlijk gezakt) en Europa Transparant 6 %. De volledige uitslag vindt u op de gemeentelijke website.

De uitslagen in de andere gemeenten van de afdeling zijn: Nederweert en Cranendonck 5,9 % en Hunsel 4,7 %.

U bent hier