h

SP: vacature niet opvullen, Weerter raadsleden in bestuur De Risse

16 juni 2004

SP: vacature niet opvullen, Weerter raadsleden in bestuur De Risse

De SP wil de ontstane vacature van wethouder niet laten opvullen. Ook moeten er vanuit Weert raadsleden in het algemeen bestuur van de Risse worden benoemd om zo meer kritisch toezicht te krijgen op de sociale werkplaats. Dit schrijft de partij in een brief aan de gemeente.

De socialisten vinden dat met het niet-opvullen van de vacature invulling kan worden gegeven aan de bezuinigingen die de gemeente toch moet doen. De overige wethouders kunnen de verschillende onderdelen uit Balemans’ portefeuille zonder problemen overnemen, zo vindt de partij. Vorige week nog kreeg het voorstel van de SP om ook te bezuinigen op de vergoedingen voor raadsleden geen enkele steun van de rest van de Weerter politiek.

Ook is de SP van mening dat in het algemeen bestuur van de Risse Weerter raadsleden moeten worden benoemd. ‘In artikel 6 lid 2 van de Gemeenschappelijke Regeling staat dat het algemeen bestuur moet bestaan uit gemeenteraadsleden, terwijl op dit moment enkel raadslid uit Weert daarin is opgenomen’ aldus SP-er Jan Tak. De vrijgekomen plaats in het dagelijks bestuur van de werkvoorziening kan het beste worden ingevuld door de wethouder, aldus de SP. De partij gaat ervan uit dat de benoemingen in de raadsvergadering van juli kunnen gebeuren.

U bent hier