h

Protest tegen bezuinigingen op voorlichting gemeente

30 maart 2004

Protest tegen bezuinigingen op voorlichting gemeente

In een brief aan het College heeft de SP scherp geprotesteerd tegen de voorgenomen bezuinigingen op voorlichting.

Met de voorgestelde bezuinigingen lijkt het erop of de gemeente de burgers onwetend wil houden. Zeker in deze tijd van opeenvolgende veranderingen is het voor ons onbegrijpelijk dat zij de burgers niet wil bijstaan door te voorzien in een optimale en laagdrempelige toegang tot informatie. Wij komen tot deze indruk naar aanleiding van de bezuinigingsvoorstellen voor 2004 en volgende jaren.

Met de meeste voorstellen kunnen wij instemmen, maar dus absoluut NIET met:
- het schrappen van de functie voorlichter sociale zaken
- de stopzetting van de natuur en milieu-voorlichting en -educatie door de gemeente
- vermindering ondersteuning wijk- en dorpsraden
- nog maar 1 keer in de maand gemeentelijke informatie in het Land van Weert in plaats van eens in de 2 weken

Met het schrappen van de functie voorlichter sociale zaken wekt B&W de indruk dat zij bewust minder informatie wil geven in de hoop dat juist de mensen die het het hardste nodig hebben, die toch al het minste de weg weten naar de instanties, de allerzwaksten in de samenleving geen beroep zullen doen op voorzieningen die er juist voor hen zijn. Daarmee verslechtert de situatie voor deze groep en zal het niet-gebruik van voorzieningen en schrijnende armoede bevorderd worden.

Alleen hierom zouden wij willen stellen dat het Weerter College van B en W verworden is tot een filiaal van de BV Balkenende. Wij zullen ons blijven verzetten tegen deze a-sociale ontwikkelingen.

U bent hier