h

Gemeente geeft fout met Zalmsnip toe

16 oktober 2003

Gemeente geeft fout met Zalmsnip toe

De Socialistische Partij heeft de gemeente Weert op een grote fout in de begroting gewezen. Het College van B&W wilde 50 procent van de Zalmsnip (een bedrag van 100 gulden) niet aan de burgers geven om gaten in de begroting te kunnen dichten. Door de opmerkingen van de SP ziet de gemeente hier nu van af.

Maandagavond gaf wethouder Peeters SP’er Jan Tak in de commissievergadering Algemene Zaken gelijk in zijn bewering dat de gemeente fout zit. Raadslid Paul Lempens ligt toe: ‘Het ministerie stelt dat minimaal 75 procent van de lastenverlichting aan de burger ten goede moet komen. Vijftig procent van de Zalmsnip aan de algemene middelen toevoegen is dus diefstal. Gelukkig ziet de gemeente haar fout in en wijzigt ze haar plannen nu we dit als SP hebben aangekaart.’

Eerder dit jaar wist de SP met steun van Weert-Lokaal al het ten onterechte niet uitkeren van de Zalmsnip aan bewoners van verzorgingshuizen ongedaan te maken.

De SP stelde in de commissie voor om in het kader van de begroting af te zien van een uitgave van meer dan 15 miljoen euro aan de renovatie van het stadhuis. ‘Dit is in relatie tot landelijke bezuinigingen in bijvoorbeeld verzorgings- en verpleeghuizen en de lokale bezuinigingen op cultuur en welzijn onverteerbaar’, volgens de partij.

U bent hier