h

Bestuur SP-Weert: alle vertrouwen in toekomst partij-afdeling

16 juli 2003

Bestuur SP-Weert: alle vertrouwen in toekomst partij-afdeling

Op woensdag 16 juli hebben de bestuursleden van de SP afdeling Weert 'met de benen op tafel' gepraat over het afgelopen half jaar, op locatie camping 'Klein Schoor' te Nederweert. Het was een prettig gesprek in een mooie omgeving en een goede sfeer. Harry Bouten, oprichter van de afdeling en raadscommissielid Jan Tak hebben ook bijgedragen aan dit gesprek.

De ledenvergadering van de partij heeft in februari het bestuur drastisch vernieuwd. Gezien ook de groei van de partij-afdeling en het aantal activiteiten was het noodzakelijk om in deze 'komkommertijd' even bij te praten over ieders persoonlijke ervaringen in de laatste maanden sinds die nieuwe samenstelling. Bestuurslid Paul Lempens: 'Nog nooit had de afdeling zo veel leden, zo veel en goede publiciteit, zo'n goed bestuur, zo veel actieve leden, zoveel sympathie, zoveel succes. Mensen hebben hoop en vetrouwen in de SP.

Onze opgave is met name het waarmaken en uitbouwen van het beeld van een actieve SP, een betrouwbare bondgenoot in de strijd voor een beter leven voor iedereen.'

De SP-ploeg heeft vertrouwen in de toekomst en gaat vol enthousiasme de komende nieuwe fase voor de afdeling in. Scholing, ledenwerving en een betere structuur in de organisatie brengen zijn de belangrijkste taken voor het bestuur. Veranderingen zijn deels noodzakelijk geworden door beslissingen op het landelijke congres van de SP eind mei. Binnenkort zullen beslissingen worden genomen over de taakverdeling binnen de afdeling, bijvoorbeeld het werken met een dagelijks bestuur en een politiek team ter ondersteuning van de organisatie, de vele politieke aktiviteiten, de hulpdienst en het gemeenteraadswerk van de Weerter socialisten.

Het afdelingsbestuur; Ellen Coenen, Linda Haex, Ruud van der Vegt, Lin Franssen, Marc Haex, Paul Lempens

U bent hier