h

Stop die donkere wolken

17 februari 2003

Stop die donkere wolken

Namens het Iraaks Platform Nederland sprak ons Weerter SP-lid Faisal Nasser na Jan Marijnissen de 80.000 vredelievende mensen op de Dam op 15 februari toe.

Beste mensen,

Vandaag is de dag waarop we donkere wolken boven Irak zien samenkomen. Wolken die kwaad van zin zijn en vernietiging regenen op een onschuldige volk dat van twee oorlogen in 10 jaar het slachtoffer is geweest, .... op een volk dat door een verschrikkelijke regime wordt onderdrukt….., op een volk waar sinds 12 jaar een streng embargo op ligt.

Vandaar deze dag waarop alle goede stemmen in de hele wereld de taak hebben om met een luide stem te roepen "stop het gevaar van die donkere wolken ....red het onschuldige volk".

Al die enorme troepen met afschuwelijke apparaten van wapens komen dichter bij Irak met het argument de massavernietigingswapens te verwerpen en de terreur in te dammen.

Voor de derde keer in minder dan 30 jaar wordt het volk van Irak gestort in de catastrofe van een nieuwe oorlog, ten behoeve van het bevestigen van de hegemonie van de VS.

Wij doen een beroep op de wereld om de oorlog te stoppen voordat die is begonnen en om het volk van Irak te sparen. Het volk is al slachtoffer van 2 gruwelijke oorlogen, economische sancties die geleid hebben tot honger en sterfte en een tiranniek regiem van Saddam Hussein en zijn kliek dat al 30 jaar duurt. Wij willen niet meer ellende, wanhoop en dood. Welke oorlog dan ook zal de regionale en globale wereldorde ernstig bedreigen.

Het stoppen van de oorlog en het afwenden van de opdoemende catastrofe is een dwingende taak.

We doen ook een beroep op alle mensen die de vrede en mensenrechten een warm hart toedragen om over hun toekomst met hun vrije wil te beslissen:

  1. dat zij de strijd van het volk van Irak en hun democratische oppositie ondersteunen zodat er een eind komt aan het bewind van de dictator Saddam Hussein en dat er een federaal, democratisch Irak wordt gevestigd dat opkomt voor alle inwoners
  2. dat er een internationale conferentie wordt georganiseerd onder de auspiciën van de VN, waarin de Irakese oppositie deelneemt, met als doel om - onder de wetten van het internationaal recht - het Irakese volk bij te staan in het afzetten van hun despotische leider, het instellen van een echte democratie en het afwenden van de oorlogsdreiging
  3. dat de VN-resolutie 688, die betrekking heeft op het handhaven van de mensenrechten in Irak en die aanbevolen is door Mr. Van der Stoel, voormalig speciaal afgevaardigde voor de mensenrechten van de VN, wordt afgedwongen. Deze resolutie werd ondersteund door de algemene vergadering van de VN
  4. dat er een VN-resolutie wordt aangenomen die erop aandringt dat Saddam Hussein en zijn medeplichtigen worden gedwongen om zicht te verantwoorden voor een internationale rechtbank voor de misdaden die zij hebben gepleegd tegen het volk van Irak en de menselijkheid
  5. dat de politieke erkenning van het huidige regiem van Irak wordt ingetrokken en dat vertegenwoordigers van het regerende dictatoriale regiem worden geweigerd in andere landen
  6. dat de voortgang van de wapeninspecties tegen massavernietigingswapens in Irak op een effectieve wijze wordt afgedwongen in overeenstemming met de VN-resoluties en het internationale recht.

Faisal Nasser
Iraaks Platform

U bent hier