h

SP-Weert verwelkomt honderdste lid

18 januari 2003

SP-Weert verwelkomt honderdste lid

De Socialistische Partij afdeling Weert heeft deze week haar honderdste lid verwelkomd. De heer van Moorsel uit de Spoorstraat op Fatima meldde zich eind vorig jaar aan als lid, mede naar aanleiding van de actie van de SP voor renovatie van de huurwoningen op Oud-Fatima. Uit handen van afdelingsvoorzitter Ellen Coenen kreeg dhr van Moorsel vandaag een exemplaar van het nieuwe boek van Jan Marijnissen 'Nieuw Optimisme uitgereikt.

Jarenlang schommelde het ledencijfer van de partij in Weert rond de 70 leden. Het laatste jaar zijn rond de opkomst van Pim Fortuyn, rechtse populistische politiek en de landelijke winst van de SP meer mensen genegen zich uit te spreken voor echte linkse socialistische oppositie. In 2002 heeft de partij in Weert een doorbraak gemaakt, mede door de vertegenwoordiging in de gemeenteraad en de vele acties. 'Juist in Weert zie je dat de koppeling met lokale actie mensen de laatste stap doet zetten om de aanwezige sympathie om te zetten in een lidmaatschap. Niet zelden willen ze ook meewerken aan de vele activiteiten in de afdeling', aldus de SP.

De SP is met haar honderd leden niet de grootste partij van Weert. De SP waagt het bij monde van raadslid Paul Lempens de cijfers van de andere partijen enigszins af te zwakken. 'Mensen die al jaren hun contributie niet meer hebben betaald staan bij hun ook op de lijst. Bij ons zijn alle leden betalende leden. Allen betalen ze 3,40 euro per kwartaal of meer.'

Een ander verschil met de andere partijen is dat ongeveer de helft van de SP-leden actief is in de verkiezingscampagne en andere activiteiten van de afdeling.


Uit handen van afdelingsvoorzitter Ellen Coenen (links) van de Weerter SP ontvangen de heer en mevrouw van Moorsel een exemplaar van het nieuwe boek van Jan Marijnissen

SP koploper in ledenwinst

U bent hier