h

Sloop complex Schuttebeemd van de baan

25 oktober 2002

Sloop complex Schuttebeemd van de baan

Woningbouwvereniging BALANS gaat het complex van 15 woningen aan de Schuttebeemd niet slopen. In een gesprek met het bewonerscomité, de SP en wijkraad Groenewoud heeft ze dit meegedeeld.

Volgend jaar april start de verhuurder met de meest dringende onderhoudswerkzaamheden. Alle individuele klachten die niet kunnen wachten tot 2009 worden verholpen. Rond die tijd staat een grote onderhoudsbeurt in de woningen gepland.

De huurders zijn blij dat er nu uiteindelijk duidelijkheid is gekomen over de toekomst van het complex (81 tot en met 109), met name over de toezegging dat de woningen niet worden gesloopt. De meeste bewoners zijn niet geheel tevreden, maar hebben er wel vertrouwen in dat de meeste klachten, zoals ook de hoge energierekeningen na de renovatie van volgend jaar voor een deel tot het verleden zullen behoren. Gonny Bos, namens het bewonerscomité dat door de SP is opgericht: 'BALANS heeft gezegd dat ze wat goed te maken hadden bij ons. Als ze doen wat ze nu beloven kunnen we tevreden zijn. Dat het groot onderhoud tot het eind van dit decennium moet wachten is wel een tegenvaller.'

Positieve punten voor de bewoners zijn het aanbrengen van kunststof kozijnen met dubbel glas en het vervangen van de elektrische installatie. Daarnaast wordt huurders de mogelijkheid geboden om tegen een huurverhoging isolerende maatregelen te laten treffen.

BALANS heeft aangegeven dat door de reorganisatie en de fusie van de Bouwvereniging Weert klachten zijn blijven liggen. Daarnaast waren de prioriteiten voor complexen met sociale én technische problemen (zoals Oda-I, Serviliusstraat en Magdalenastraat) er oorzaak van dat de Schuttebeemd is achtergesteld. Hierover is nooit naar de bewoners toe gecommuniceerd. Na een onderzoek van enkele maanden heeft Balans 'gelet op de marktpositie van dit complex en de reacties van de bewoners besloten om het complex te handhaven', aldus de woningbouwvereniging in het gesprek met de betrokkenen.

Het bewonerscomité, de Socialistische Partij en de wijkraad Groenewoud zullen de verdere ontwikkelingen kritisch blijven volgen.

Verslag met de precieze afspraken tussen BALANS en bewoners

U bent hier