h

Handtekeningenactie SP en 'Platform Behoud St. Theunis' groot succes

14 september 2002

Handtekeningenactie SP en 'Platform Behoud St. Theunis' groot succes

Met een gezamenlijke actie op de Weerter weekmarkt hebben de SP en het platform Behoud Sint Theunis afgelopen zaterdag in enkele uren tijd bijna 800 handtekeningen opgehaald. Met het resultaat van deze actie werd nog eens onderstreept dat de Weerter burger niet zit te wachten op het plan-Gordijn zoals dat zich nu aandient.

De aanwezige leden van SP, Scouting Keent-Moesel, Tuinpark Lamershof, TC van Horne en omwonenden kregen veel positieve reacties op hun initiatief te strijden voor het behoud van het gebied St Theunis. 'Veel Weertenaren zijn o.a. bang dat de gemeente zich andermaal in een financieel avontuur begeeft dat slecht uitpakt voor de eigen huishoudportemonnaie en ze begrijpen niet waarom bijvoorbeeld het Bisschoppelijk College verplaatst zou moeten worden' aldus woordvoerder Paul Lempens.

Zoals bekend zijn beide groepen actief om duidelijkheid te krijgen over het plan-Gordijn. De informatie die tot nu toe naar buiten is gekomen heeft tot grote onrust geleid onder omwonenden en de betrokken verenigingen. Middels het plaatsen van hun handtekening kunnen inwoners van Weert aan de gemeente laten weten dat ze niet akkoord gaan met de verregaande plannen van de heer Gordijn voor een multifunctioneel sportcomplex op St Theunis. 'Het belang van de betrokkenen en de burgers van Weert dient voorrang te krijgen boven het commercieel belang van de initiatiefnemer' volgens de actievoerders.

De zaterdag verzamelde handtekeningen zullen tezamen met andere steunbetuigingen op enig moment worden aangeboden aan de gemeente Weert.

De actie-website van het platform

U bent hier