h

SP en Wijkraad: geen huurverhoging Schuttebeemd

30 maart 2002

SP en Wijkraad: geen huurverhoging Schuttebeemd

De Socialistische Partij en Wijkraad Groenewoud hebben woningstichting Balans gevraagd om snel duidelijkheid te geven aan de huurders van de Schuttebeemd 81-109. Vorig jaar voerde de SP actie met de bewoners vanwege de slechte staat van onderhoud. Balans beloofde dat aan de woningen in 2002 groot onderhoud zou worden gepleegd. Sindsdien hebben de bewoners niets meer vernomen. De wijkraad en de SP willen nu namens de bewoners weten op wat voor termijn welke werkzamheden worden uitgevoerd.

Jan Koole (SP): "We willen Balans een beetje onder druk zetten want de situatie blijft vervelend voor de bewoners. Mensen krijgen bijvoorbeeld hoge energie-rekeningen vanwege de slechte of niet aanwezige isolatie. Nu vragen we Balans om daarom af te zien van de jaarlijkse huurverhoging per 1 juli. Een aanhoudende slechte staat van onderhoud is een geldige reden om af te zien van een hogere huur. Nul is genoeg."

Ook vragen de SP en de wijkraad om het verwijderen van het dakbeschot dat volgens onderzoek van de Keuringsdienst van Waren asbest bevat.

U bent hier