h

SP zet vraagtekens bij 'Keent kiest Kwaliteit'

22 augustus 2001

SP zet vraagtekens bij 'Keent kiest Kwaliteit'

Buurtonderzoek van de Socialistische Partij bevestigt het beeld dat de bewoners van de St. Jozefslaan tegen elk plan zijn waarin hun woningen worden gesloopt. De meeste bewoners zijn fel tegen sloop. Ook zijn ze boos over de geringe informatie van gemeente en Balans.

Op 21 juni is in het gemeentehuis een informatieavond geweest naar aanleiding van een onderzoek van bureau Pouderoyen en het uitwerkingsplan "Keent kiest kwaliteit". In dat plan wordt voorgesteld de flats aan de St. Jozefslaan tussen Keulerstraat en Schaekenstraat te slopen en nieuwe flats te bouwen dichter bij de straat in rechte lijn met de andere flats. De bewoners waren, voorafgaande aan de informatieavond, niet geïnformeerd over dit deel in visie van Pouderoyen. "Als wij dat geweten hadden," zegt een van de bewoners, "dan zou het een drukbezochte avond geworden zijn."

"De bewoners kunnen in hun verzet rekenen op onze volledige steun", zegt voorzitter Paul Lempens van de SP. "Op dezelfde manier als we samen met de huurders van de Leenhof actie gevoerd hebben tegen de oprotpremie die Balans aan de bewoners van de Leenhof wilde geven."

De SP is na de bekendmaking van het uitwerkingsplan Pouderoyen gestart met een buurtonderzoek in de wijk Keent. In de maanden juli en augustus vroeg de SP de bewoners naar hun mening over sloop en mogelijke verhuizing. En of ze realisering van de ideeën van onderzoeksbureau Pouderoyen een verbetering voor de buurt vinden.

Onder de titel 'Keent kiest kwaliteit' worden een aantal verbeteringen voorgesteld. Bij de voorstellen tot sloop van een deel van de flats aan de St Jozefslaan en het gehele flatcomplex Serviliusstraat, heeft de SP echter grote twijfels. De flats werden enkele jaren geleden nog voor miljoenen guldens gerenoveerd.

De resultaten van het buurtonderzoek zal de SP in september presenteren, nog voor het gemeentebestuur beslist welke elementen uit de visie van bureau Pouderoyen zullen worden overgenomen.

U bent hier