h

Handtekeningenactie tegen IJzeren Rijn succes

1 juli 2001

Handtekeningenactie tegen IJzeren Rijn succes

Afgelopen zaterdag heeft de Socialistische Partij op de Weerter weekmarkt in een paar uur tijd bijna 400 handtekeningen opgehaald tegen een reactivering van het historisch tracé van de IJzeren Rijn. De belangstelling was groot, wat soms tot opstoppingen bij de tekentafel leidde.

De handtekeningenactie tegen reactivering van het historisch tracé van de IJzeren Rijn is een initiatief van de Milieufederatie Limburg en wordt in Weert ondersteund door o.a. Milieudefensie en de SP. Milieudefensie zal eind deze week bekendmaken hoeveel mensen er in totaal de afgelopen weken protest hebben aangetekend, onder meer via de lijsten bij de bibliotheek, gemeentehuis en verschillende supermarkten.

De IJzeren Rijn, de goederenspoorlijn van de Antwerpse haven naar het Duitse industriegebied, zal - als de Belgische en Nederlandse regeringen hun zin krijgen - vanaf volgend jaar zomer weer gaan rijden. Dat zal voor veel overlast en schade zorgen voor mensen, bedrijven en natuur in Budel, Weert en Roermond. De Belgische dieseltreinen gaan dan bovendien door de natuurgebieden de Meinweg en de Weerter- en Budelerbergen. Veel mensen zijn het daar niet mee eens, zo bleek weer eens op de markt.

U bent hier