h

Danique van den Bent

Mijn naam is Danique van den Bent, geboren in Weert (1998) en woon in Leuken. In 2019 ben ik afgestudeerd als juridisch administratief medewerker en werk momenteel bij de gemeente Weert.

Sinds 2015 ben ik lid van de Socialistische Partij. Dat jaar, na een kennismakingsavond met drie andere jongeren in Weert, besloten we dat het anders kan en moest in Weert. Dat jaar hebben wij ROOD Weert opgezet. Een lokale groep van ROOD, de jongerenorganisatie van de SP. Later werd ik zelfs contactpersoon namens Weert.

ROOD heeft in verschillende steden door het land een lokale groep, tot een jaar geleden ook in Weert. Wij waren nodig in de afdeling van de SP. Het grootste gedeelte van het afdelingsbestuur komt op dit moment voort uit ROOD.

Ik heb veel geleerd van mijn tijd bij ROOD.

De strijd die wij voeren, de dingen die wij willen veranderen hebben te maken met een grotere strijd dan ik op de avond voor de kennismaking had kunnen denken. Maar het is wel de belangrijkste strijd die er is.

Door mensen mee te nemen in hun actie, en hen samen op te laten staan laten wij hen ervaren dat zij dingen kunnen veranderen. Dat is de taak die wij als socialisten hebben.

U bent hier