h

Ga gratis met de bus mee naar het Volksprotest

12 januari 2023

Ga gratis met de bus mee naar het Volksprotest

Foto: SP

Op zaterdag 11 februari vindt het Volksprotest plaats in Amsterdam. Onze energie hoort niet thuis op de markt, daarom komen we samen in actie en zeggen wij: verlaag de rekening en nationaliseer onze energie. Vanuit Weert rijdt er een bus waarmee iedereen gratis mee kan.

 MELD JE HIER AAN VOOR DE BUS

Steeds meer mensen kunnen hun energierekening niet betalen. Daarom organiseert de SP op zaterdag een Volksprotest in Amsterdam. Terwijl mensen in de kou zitten, maken Essent, Eneco en Vattenfall samen een miljard euro winst per jaar. In plaats van dat dit geld wordt gebruikt om de rekeningrekening te verlagen, wordt dit verdeeld onder de aandeelhouders. Dit moet anders en dit kan anders!

Mathijs Fiddelaers, afdelingsvoorzitter van de SP in Weert: ‘Al meer dan 100.000 mensen zijn het met ons eens om onze energie te nationaliseren en tekende de Volkspetitie, en de teller loopt nog steeds op. Als we de politiek echt willen overtuigen moeten we dit samen doen. Nu is het tijd voor een volgend moment, een Volksprotest. Samen pakken we de zeggenschap over onze energie terug en verlagen we de rekening.’

Het Volksprotest start zaterdag 11 februari om 13.00 uur op het Beursplein in Amsterdam. Na een podiumprogramma zal er een mars worden gelopen door Amsterdam. Om 16.00 uur zal de bus terugrijden naar Weert.

U bent hier