h

SP WEERT START CAMPAGNE VOOR 2026

16 maart 2022

SP WEERT START CAMPAGNE VOOR 2026

Foto: Nico van den Bent

De SP in Weert trapte woensdagavond 16 maart de campagne af voor 2026. Het was in Weert deze verkiezingen niet mogelijk om op de SP te stemmen. De socialisten willen de komende vier jaar het contact met inwoners vergroten voordat zij in de raadzaal plaats willen nemen.

Nadat om 21.00 uur de stembussen sloten gingen SP’ers de straat op om posters te plakken met de tekst ‘Heb je ons gemist? Word lid’. Deze zijn bedoeld voor mensen die dit jaar eigenlijk op de SP wilden stemmen, of niet zijn gaan stemmen. In plaats van een stem vraagt de SP deze mensen om lid te worden om samen te bouwen aan een sterke SP die in 2026 deelneemt aan de gemeenteraadsverkiezingen.

De SP is sinds 2002 vertegenwoordigd in de gemeenteraad van Weert. In 2018 stapte de fractieleden en de wethouder uit de partij waardoor het SP geluid verdween. Afgelopen jaar besloten leden van de Weerter afdeling dat zij eerst het contact met de inwoners moesten vergroten voordat er mee wordt gedaan aan verkiezingen. Hierdoor was het tijdens de gemeenteraadsverkiezingen helaas niet mogelijk om in Weert op de Socialistische Partij te stemmen.

Als het aan de SP lig krijgen mensen meer te zeggen over hun werk, woning en wijk. ‘Die verandering gebeurt niet door eens in de vier jaar te stemmen of uit de raadszaal. Die verandering dwingen we af door samen op te staan en de handen uit de mouwen te steken.’ Aldus Mathijs Fiddelaers, afdelingsvoorzitter van de SP.

Heb jij de SP gemist 16 maart? Sluit je dan nu aan.

U bent hier