h

Succes! Huren van sociale huurwoningen worden bevroren

12 februari 2021

Succes! Huren van sociale huurwoningen worden bevroren

Foto: Nico van den Bent

Op 9 februari is er in de Tweede Kamer een voorstel van de SP aangenomen om de huren van mensen die in een sociale huurwoning wonen te bevriezen. Voorzitter van de SP Weert Mathijs Fiddelaers: 'Dit is heel goed nieuws voor veel huurders. Afgelopen jaar zijn we in ook in Weert hier samen met huurders voor in actie gekomen.’ Het aannemen van dit voorstel betekent dat de huurverhoging op 1 juli voor sociale huurwoningen niet doorgaat.

Al drie keer eerder werd een SP voorstel om de huren te bevriezen in de Eerste Kamer aangenomen. Minister Ollongren (D66) weigerde dit uit te voeren. Maar nu de Tweede Kamer ook stelt dat de huren bevroren moeten worden, moet ze dit uitvoeren. Voor de SP is het slechts een eerste stap. 'Voor veel huurders is de huur veel te hoog. Huurbevriezing is dus slechts een begin. De huren moeten natuurlijk omlaag', aldus SP-fractievoorzitter Lilian Marijnissen. Daarnaast moeten niet alleen de huren van mensen in een sociale huurwoning omlaag, maar de huur van álle huurders in Nederland. Dus ook van huurders in de vrije sector.

Vind jij ook dat de huren uiteindelijk omlaag moeten? Sluit je dan aan bij de SP.

U bent hier