h

Vroeg uit de veren Voor 14

21 juli 2020

Vroeg uit de veren Voor 14

Foto: SP

Vorige week werden er bij De Risse flyers uitgedeeld voor de verhoging van het minimumloon. Dit was één van de acties die worden georganiseerd om de campagne 'Voor 14' meer bekendheid te geven, en om meer steun te verzamelen. Steun jij de actie ook? Teken dan hier de petitie.

In alle vroegte stond dinsdagochtend 14 juli een groep FNV'ers en SP'ers aan de poort bij de Risse. Zoals elke 14de van de maand wordt er geflyerd voor de verhoging van het minimumloon. Deze datum is gekozen omdat de FNV en de SP het erover eens zijn dat het minimumloon verhoogt moet worden naar €14,- per uur.

De afgelopen jaren is te zien dat de kloof tussen arm en rijk steeds groter is geworden. Dat komt voornamelijk doordat de rijken steeds rijker worden, en de rest van de samenleving hierbij geen aansluiting vindt. Om dat aan te pakken pleiten onder andere de FNV en de SP om het minimumloon te verhogen. Door deze verhoging stijgen automatisch ook de uitkeringen en de AOW mee.

John Janssen, een van de kartrekkers: 'We stonden met een groep ervaren
mannen verdeeld over de drie ingangen. Mensen die de flyer hadden gemist bij binnenkomst namen zelfs de moeite om terug te lopen om alsnog een flyer in ontvangt te kunnen nemen. Al met al een mooie ochtend, met vriendelijke mensen.'.

Wil je de volgende keer ook mee? Stuur dan een mailtje naar weert@sp.nl.

U bent hier