h

Weerter SP-ers het land in...

3 maart 2020

Weerter SP-ers het land in...

Foto: Paul Lempens

Linkse samenwerking krijgt vorm:

GroenLinks, PvdA en SP gaan gezamenlijk proberen de belastingplannen van het kabinet bij te sturen. Als de coalitie grote bedrijven opnieuw een korting van 2,4 miljard euro op de winstbelasting wil geven, zullen ze alle drie tegen het hele belastingplan voor 2021 stemmen. Dat hebben de linkse partijen bekendgemaakt op een gezamenlijke bijeenkomst in Amsterdam.

Binnen een dag 600 mensen bijeen krijgen. Dat hebben PvdA-GroenLinks en SP voor mekaar gekregen. Enkel door een bericht naar hun achterban te sturen. Met een summiere oproep. Samen laten we zien dat het anders kan en geven we een stevige boodschap af aan het kabinet.

Vanuit Weert was voorzitter Paul Lempens aanwezig in Amsterdam. ‘Drie linkse partijen die gaan samenwerken om de winstbelasting niet aan de grote bedrijven terug te geven maar aan de samenleving. Veel ruimte voor vragen uit de zaal. Er was een goeie sfeer en humor, ontspannen bijeenkomst. Het voelt als een goed begin. Zo moeten we het ook zien. En wie weet komt er meer.’

Ondertussen in Venlo;

Foto: Yasemin Kaya

Op hetzelfde moment waren John Janssen, Gerard Mathijsen en Yasemine Kaya in Venlo om zich te laten scholen in de ideologische hoofdstromingen en visie : Socialisme en Neo-Liberalisme vanzelfspreken ook een heel politiek gekleurd avondje. 

Eeen mooie dinsdagavond dus..

U bent hier