h

Bouwen voor Eindhoven? Bouw eerst voor je eigen mensen!

18 oktober 2019

Bouwen voor Eindhoven? Bouw eerst voor je eigen mensen!

De gemeenten Weert en Nederweert  willen fors meer huizen gaan bouwen. Tot zover het goede nieuws. Via de krant lezen we dat ze dat doen voor mensen uit Eindhoven. De SP vind dat er eerst voor de eigen woningzoekenden in Weert moet worden gebouwd.

“Met die extra woningen wil de gemeente inspelen op de druk op de woningmarkt in de regio Eindhoven” (citaat artikel De Limburger, 17 oktober 2019). Dit geldt ook voor Nederweert.

Weert bouwt nauwelijks betaalbare koopwoningen en huurwoningen. Het MOB terrein in het Bungalowpark wordt een rijke buurt en dat is een gemiste kans om meer diversiteit te
krijgen rond de Kazerne.

De Zuid-Willemsvaart krijgt ook vooral luxe koopappartementen en maar zeer beperkt huurflats.

Dit vind de SP in Weert;

-Wij vinden dat Weert niet nog meer een elitestad moet worden.

-Weert slaagt er niet eens in om de eigen jongeren die het ouderlijke nest willen verlaten fatsoenlijk te huisvesten, met het risico dat deze groep die we in de toekomst zo hard nodig hebben Weert de rug zullen toekeren en richting steden buiten de regio zullen vertrekken.

-Arbeidsmigranten uit de regio kan de gemeente niet eens fatsoenlijk huisvesten en hier goede samenspraak met de omwonenden organiseren.

-Ook zitten we niet te wachten op nog langere files naar Eindhoven.

-Bouw voor je eigen behoefte en betaalbare huur en koop.

-Eigen woningzoekenden eerst.

Wilt u reageren en/of bent u het eens? Stuur uw bericht naar weert@sp.nl 

U bent hier