h

Hondenbezitters houden hun poot stijf

22 augustus 2019

Hondenbezitters houden hun poot stijf

Foto: SP

Nadat er deze zomer een artikel verscheen in Dagblad de Limburger, waarin gesproken werd over de kosten van ravotterreinen, hebben verschillende hondenbezitters samen gezeten met de Weerter SP. Hondenbezitters geven aan onzeker te zijn over hun ravotterrein, en zitten vooral met vragen. Hondenbezitters krijgen nu steun van Weertenaren die een poster voor hun raam hangen.

Deze zomer stond er een artikel in Dagblad de Limburger met het bericht dat het nog onduidelijk is of er geld beschikbaar komt voor het omheinen van ravotterreinen. Tijdens de raadsvergadering van 29 mei waren de woorden van de burgemeester ‘de wethouder gaat aan de slag met Boshoven, want daar ligt de wens’. Voor hondenbezitters was dit een toezegging. Om opheldering te vragen wilden hondenbezitters in gesprek met de wethouder, maar gaat niet in op een gesprek. Per mail laat hij weten bereid te zijn om op korte termijn een pilot te starten op de aangegeven plek.

Het antwoord van de wethouder roept meer vragen op dan antwoorden. ‘Wanneer is op korte termijn? Worden wij betrokken bij de pilot? Waarom moet dit wachten?’ Zijn een aantal vragen die bij initiatiefneemster Patricia opkomen. ‘We wachten al zo lang, onze eis was voor de zomer een fatsoenlijk ravotterrein. Het is nu nog net zo gevaarlijk als toen we met onze actie begonnen.’ Het is tijd dat aan onze eisen wordt voldaan. Een omheind en geëgaliseerd ravotterrein waar periodiek onderhoud wordt gepleegd. Het is tijd om onze poot stijf te houden. ‘

‘Er kan wel besloten worden om elders in Weert tijdelijke woningen te plaatsen zonder omwonende hierover te informeren, maar als wijkbewoners vragen om het ravotterrein in hun wijk aan te pakken worden zij in de wacht gezet. Er zitten allemaal volksvertegenwoordigers in de gemeente, maar ik vraag me echt af welke van hen nu daadwerkelijk de inwoners van Weert vertegenwoordigen.’ Aldus afdelingsvoorzitter Mathijs Fiddelaers.

Om nog meer steun in de wijk te verzamelen delen de hondenbezitters nu posters uit die mensen voor hun raam kunnen hangen om de actievoerders een hart onder de riem te steken. Wil jij ook een poster voor je raam hangen? Wil jij ook de hondenbezitters een hart onder hun riem steken? Reageer dan op dit bericht zodat wij contact met je kunnen opnemen.

U bent hier