h

WML houdt het weer niet droog..

27 december 2018

WML houdt het weer niet droog..

Foto: Jeroen Goubet

Wederom knappen met regelmaat waterleidingen in Weert. Daarom heeft de SP in Weert de volgende brief aan WML gestuurd om opheldering te krijgen over deze situatie. “Het kan niet waar zijn, dat pas vervangende leidingen nu alweer overlast veroorzaken in buurten en gezinnen wéér met regelmaat zonder water komen te zitten” aldus Nico van den Bent namens de SP afdeling in Weert.

In de zomer van 2014 knapten er her en der in de stad al leidingen, waarop de SP een meldpunt opende. Maar in januari vond er een soort van kettingreactie plaats in de wijk Groenewoud. Hier sprong binnen in een klein gebied en binnen enkele dagen maar liefst zes keer een waterleiding. SP dook erin: Ter plekke kijken bij de nood- en herstelwerkzaamheden, praten met werklui en omwonenden, het verzamelen van tientallen reacties via het meldpunt en het doen van onderzoek naar het leidingnet in Weert en in Nederland.

Daarbij kwam er hulp uit onverwachte hoek. Een oud-werknemer van waterleidingmaatschappij WML meldde zich en deed een boekje open over gebrekkig onderhoud, te late vervanging van oude leidingen en aanbestedingen die leidden tot opdrachten aan bouwbedrijven onder de kostprijs. Ook in de watervoorziening is marktwerking funest! De SP bundelde haar conclusies in een lijvig rapport en overhandigde dat in maart 2015 aan de plaatsvervangend directrice van WML. Dat rapport is hier te lezen.

De waterleidingmaatschappij nam het rapport uiterst serieus. Men stelde zich open op, onderschreef een belangrijk deel van de conclusies in het SP-rapport en legde aan de partij en bewoners uit hoe men in de toekomst problemen zou gaan voorkomen en oplossen. Tijdens de rest van het jaar sprongen er geen leidingen meer in Weert.

Helaas is het de laatste weken weer zover en krijgen we weer vele meldingen via media en omwonenden dat er leidingen springen in de gehele gemeente Weert.

Wat is hiervan nu de oorzaak, tenslotte gebeurd dit ook in wijken waar de leidingen vervangen zijn.

Wij vragen ons het volgende af:

  • Wat gaat WML er aan doen meer van deze situaties te voorkomen in de toekomst?
  • Wat heeft WML nodig van de gemeente Weert dit zo snel mogelijk te realiseren?
  • Wanneer verwacht WML het leidingnet in Weert onder controle te hebben?

Graag horen wij uw reactie.

Met vriendelijke groet,
SP Weert”

 

 

 

 

U bent hier