h

Mathijs Fiddelaers top 10-kandidaat voor Provinciale Staten verkiezingen

4 december 2018

Mathijs Fiddelaers top 10-kandidaat voor Provinciale Staten verkiezingen

Foto: SP

SP-afdelingsvoorzitter Mathijs Fiddelaers uit Nederweert is door de Limburgse SP-leden tijdens de afgelopen regioconferentie van zijn partij gekozen als top 10-kandidaat en staat op nummer 9. Naast de kandidatenlijst heeft de partij ook haar verkiezingsprogramma voor de Provinciale Statenverkiezingen van 2019 unaniem vastgesteld. De SP gaat hiermee voor een rechtvaardig alternatief voor Limburg.

Mathijs (28) is sinds oktober voorzitter van de SP-afdeling in Weert. Hij heeft het socialisme van zijn oma, Diny Nagel, geleerd. Zo was hij samen met haar verantwoordelijk voor de oprichting van de SP in Nederweert zo’n tien jaar geleden. In 2014 kwam hij terug en werd hij contactpersoon van ROOD Weert en nam plaats in het afdelingsbestuur. In het dagelijks leven is hij werkzaam op het partijkantoor in Amersfoort als medewerker ROOD, de jongerenorganisatie van de SP.

Op plek 26 op de kandidatenlijst staat Paul Lempens (44) uit Weert. Paul is een oudgediende binnen de SP. Zo is hij afdelingsvoorzitter, raadslid en Tweede Kamerlid geweest voor de SP. De volledige kandidatenlijst is hier te vinden.

De Provinciale Staten verkiezingen zijn volgend jaar op 20 maart.

U bent hier