h

Weert sociaal

7 juli 2018

Weert sociaal

Als één van de weinige gemeenten in Nederland blijft Weert een fatsoenlijk loon aan de mensen die hulp bij het huishouden geven. Per april geldt voor deze kanjers een nieuwe CAO met daarin onder andere een loonsverhoging van 3,3 procent. Weert neemt dat over.

Wethouder Sterk: “Honderden cliënten zijn afhankelijk van goed georganiseerde zorg. Voor aanbieders moet het mogelijk zijn de vele medewerkers een fatsoenlijk salaris te kunnen betalen. Een reële vergoeding voor de geleverde diensten draagt daar aan bij.”

En daarom krijgen zorginstanties meet geld zodat ze hun medewerkers een fatsoenlijk salaris kunnen blijven betalen.

Dat geldt overigens ook voor de gemeenten Leudal en Nederweert. Deze twee gemeenten trekken altijd samen met Weert op als het gaat over afspraken en contracten met zorgaanbieders.

Reactie toevoegen

U bent hier