h

SP-kamerlid Jasper van Dijk stelt vragen over problemen AZC

22 mei 2018

SP-kamerlid Jasper van Dijk stelt vragen over problemen AZC

Foto: SP

SP Tweede Kamerlid Jasper van Dijk heeft aan de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid schriftelijke vragen gesteld over de problemen bij het asielzoekerscentrum (AZC) aan de Kazernelaan.

Het SP Kamerlid wil weten of de opvangorganisatie COA (Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers) echt ontevreden is over de open opstelling van burgemeester Heijmans richting de buurtbewoners en de media. De SP is erg voor openheid en transparantie in deze zaak en steunt de burgemeester lokaal én landelijk.

Van Dijk vraagt ook naar een vermeend tekort aan personeel, waardoor jongere bewoners van het AZC onvoldoende worden begeleid. Hij vind het ongehoord dat media-aandacht nodig is om personeelstekorten op te lossen. Pas nadat de burgemeester de media opzocht is er extra personeel ingezet in Weert.

Link naar de vragen:
https://www.tweedekamer.nl/downloads/document?id=1398815a-9453-4a5e-8e7d-bff3f09d2700&title=Asielzoekers%20in%20Weert%20.pdf

U bent hier