h

SP'ers trotseren de maartse sneeuwstorm

17 maart 2018

SP'ers trotseren de maartse sneeuwstorm

Foto: Nico van den Bent / SP Weert

De jaarlijkse paardenmarkt in Weert was berekoud! Maar met nog vier nachtjes slapen tot de verkiezingen kon de SP uiteraard niet ontbreken. Want de SP is altijd in de stad. Weer of geen weer, verkiezingen of geen verkiezingen!

Die boodschap had de SP ook voor een boze oudere dame. Ze klaagde dat de politiek zich nu laat zien maar de rest van het jaar niet. En voor de ouderen doen ze al helemaal niks! SP commissielid Nico van den bent ging rustig en vriendelijk met haar in gesprek.

‘Na het babbeltje liep ze vrolijk weg. En toen ik haar even later weer tegenkwam was ze heel vriendelijk en verontschuldigde ze zich dat ze zo boos had gedaan. Het was niet persoonlijk bedoeld en ze had er waardering voor dat de SP er wel altijd is en zich wel altijd sterk maakt, ook voor de ouderen. Of ze op ons gaat stemmen weet ik niet maar ze is in ieder geval beter gestemd en dat is al mooi.

Foto: Nico van den Bent / SP Weert

Foto: Nico van den Bent / SP Weert

Raadslid Bert Peterse sprak ook lang met een mevrouw die een ingewikkelde vraag had en daarover nogmaals met de SP contact opneemt. Er werd meteen een afspraak gemaakt.

En waardering vanuit de SP was er voor de coalitiegenoten van Weert Lokaal en de VVD. De mannen en frouwen met de rode jassen werden van harte welkom geheten om even op te warmen met een VVD-tomatensoepje (met ballen), een ‘kupke koffie’of wat te eten.

De paardenmarkt was ook gelijk de opening van het "van Horne-Jaar' in Weert. De graaf van Horne wordt 450 jaar na zijn sterfjaar herdacht en geeërd. Hij heeft veel betekend voor Weert en Nederland. In de stad waren onder andere diverse demonstraties van middeleeuwse ambachten te vinden.

Foto: Nico van den Bent / SP Weert

Door het erg slechte weer stond de SP niet de hele middag op de markt. Het was ook vrij rustig in de stad. Voor de laatste loodjes in de campagne mag er van de SP’ers een zonnetje bij!

U bent hier