h

SP-Gedeputeerde op bezoek bij De Risse en Werk.Kom

9 maart 2018

SP-Gedeputeerde op bezoek bij De Risse en Werk.Kom

Foto: onbekend / onbekend

Marleen van Rijnsbergen, SP-Gedeputeerde van de provincie Limburg bracht gisteren een bezoek aan Weert. Op het programma stonden onder andere een kijkje bij sociale werkvoorziening De Risse georganiseerd door Werk.Kom, een organisatie die zich bezig houdt met het begeleiden van mensen die al lang zonder werk thuis zitten naar een baan.

De gemeente Weert heeft er onder aanvoering van de SP voor gekozen om intensief samen te blijven werken met De Risse. Ondanks dat Den Haag heeft geprobeerd van de sociale werkvoorziening een sterfhuisconstructie te maken. De blijvende samenwerking met De Risse en Werk.Kom is daarom nu een voorbeeld voor veel andere gemeenten en regio’s.

Marleen van Rijnsbergen werd welkom geheten door wethouder Martijn van den Heuvel.

Foto: onbekend / onbekend

De SP ondersteunt dat en wil verder. Eind vorig jaar lanceerden de socialisten hun ‘1001-banenplan. Méér fatsoenlijk werk in Weert. Samenwerking tussen gemeente, de Risse, Werk.kom, werkgevers en wie maar aansluiten wil. De gemeenteraad en ook het College van B&W omarmden dat. Tot blijdschap van de socialisten want ‘werk’ is hèt thema van de SP tijdens de aankomende verkiezingen.

Er zitten ook in Weert nog te veel mensen thuis. Werk is belangrijk voor iedereen. En met steun van de provincie kunnen we nog meer mensen helpen!

Van Rijnsbergen was onder de indruk.

U bent hier