h

Monsterzege lokaal, alle landelijke partijen verliezen, SP gehalveerd

22 maart 2018

Monsterzege lokaal, alle landelijke partijen verliezen, SP gehalveerd

Voor het eerst heeft de SP gisteren de gemeenteraadsverkiezingen in Weert verloren. En niet zuinig. De partij ging van vier naar twee zetels. Maar alle landelijke partijen verloren zetels, alle lokale partijen boekten winst. De socialisten zijn teleurgesteld maar bedanken iedereen die op de SP heeft gestemd en gaan evengoed met frisse moed door om Weert menselijker en socialer te maken.

De SP had erop gehoopt vier zetels in de gemeenteraad te kunnen houden.

SP lijsttrekker Jeroen Goubet is dan ook teleurgesteld. ‘We hebben vier jaar geleden een grote verantwoordelijkheid op ons genomen door voor het eerst te gaan besturen in Weert. En ondanks dat we veel voor elkaar hebben gekregen is het blijkbaar niet loon naar werken. Maar dat is het oordeel van de kiezer. Ik feliciteer alle winnaars, de lokale partijen, maar uiteraard met name Geert Gabriëls van Weert Lokaal die een monsterzege boekt. Met twaalf van de negenentwintig zetels is het wat ons betreft helemaal aan hen om een nieuw gemeentebestuur te vormen. Als we gevraagd worden willen we uiteraard komen praten maar ons past nu niets anders dan bescheidenheid.

Toch blijft Goubet strijdbaar. ‘Er hebben evengoed honderden Weertenaren op de SP gestemd en we gaan ons de komende vier jaren in maar vooral buiten de gemeenteraad weer keihard inzetten om Weert menselijker en socialer te maken. We hebben een fantastisch team en kunnen tegen een stootje.

Zoals altijd zal de SP de uitslag uitgebreid analyseren en aanstaande zaterdag is de partij ook op de markt te vinden om haar kiezers te bedanken.

U bent hier