h

Goubet in debat over veiligheid en regeltjes

12 maart 2018

Goubet in debat over veiligheid en regeltjes

Foto: Ibrahim Doslu en Jeroen Goubet / SP Weert

SP-lijsttrekker Jeroen Goubet was vanmorgen opnieuw te gast bij het radioprogramma Actuweerterland en ging in debat met andere gemeenteraadkandidaten over veiligheid, regeltjes en de manier waarop de gemeente met de inwoners van Weert communiceert.

Goubet wees erop dat de SP vóór minder regeltjes is. Op initiatief van de SP zijn er tientallen regeltjes uit de APV, dat is een soort wet die de gemeente mag opleggen, geschrapt. Onzinregeltjes die nergens toe dienen. En ook is de welstand in het grootste deel van de gemeente afgeschaft. De welstand oordeelt over wat wel en niet in het straatbeeld past.

Goubet: ‘Wij durven verantwoordelijkheid bij mensen neer te leggen. Toen het plan kwam om de welstand grotendeels af te schaffen waren sommigen er bang voor dat mensen hun huis paars met groene kozijnen zouden schilderen. Dat is allemaal niet gebeurt. De gemeente, de overheid hoeft niet alles te regelen en te bepalen.

Opvallend was de bijval daarvoor van het CDA. Raadslid tessa geelen was het eens met Goubet terwijl haar partij de grootste kritiek op het afschaffen van de welstand had. ‘Maar ik ben blij met het gewijzigde standpunt van het CDA,‘ aldus Goubet.

Op het gebied van veiligheid pleitte de socialist vóór meer BOA’s in de wijken en dorpen. ‘twee jaar terug is tot vreugde van de SP eindelijk de keuze gemaakt om het stadtoezicht niet te privatiseren. Nu wordt het tijd om te investeren. De extra BOA;s moeten met name op pad in de wijken en dorpen en niet alleen in de binnenstad. Geen bonnen schrijven maar toezicht houden.’

Het programma is terug te luisteren via YouTube.

U bent hier