h

SP Weert ondertekent diversiteitspact COC Limburg

22 februari 2018

SP Weert ondertekent diversiteitspact COC Limburg

Foto: onbekend / COC Limburg

Op initiatief van COC Limburg werd op woensdag 20 februari een debat over diversiteit georganiseerd in Theater de Huiskamer in Weert. De partijen SP, Weert Lokaal, PvdA, D66 en DUS Weert waren van de partij.

De avond stond in het teken van de LHBTI community en alle andere kwetsbare groepen binnen onze samenleving. Aan de hand van stellingen werd het debat gevoerd tussen de aanwezige woordvoerders van de diverse partijen, waaronder ook de SP. Namens de SP was raadslid Bert Peterse(#39) aanwezig om deel te nemen aan het debat. Natuurlijk was er ook SP aanhang. Kandidaten Nico van den Bent (#6), Ibrahim Doslu (#5) en Jessica van Limpt (#4) waren ook aanwezig om vanuit het publiek op een interactieve wijze deel te nemen aan het debat.

Aan het einde van de avond ondertekende de SP samen met Weert Lokaal, PvdA en D66 het Diversiteitspact. Het doel van het pact is de gemeentelijke politieke partijen een handreiking te bieden om in hun verkiezingsprogramma’s voor de gemeenteraadsverkiezingen te komen tot een diversiteitsbeleid.

Het uitgangspunt is dat verschillen tussen mensen geen belemmering zijn voor hun deelname aan de samenleving, maar juist een meerwaarde hebben.

De afgelopen 4 jaar heeft gemeente zich hier voor ingespannen op initiatief van de coalitie Weert Lokaal, VVD en SP!

Voor elkaar, voor Weert!

Foto: gayvote

U bent hier