h

Even voorstellen : Nico van den Bent

5 februari 2018

Even voorstellen : Nico van den Bent

In de komende weken tot aan de raadsverkiezingen stellen de kandidaten van de SP zich op ieder hun eigen wijze voor. Deze week Nico van den Bent , nummer zes op de kandidatenlijst van de SP.

Zakkenvullers en Pluchezitters en het WWW. Dat is wat veel mensen roepen over politici maar wat zeggen Google en Wikipedia er van? Want ja, steeds vaker wordt dat, wat op het WWW staat gezien als de waarheid , nou dit heb ik er over kunnen vinden;

Een politicus of politica (meervoud: politici) is een persoon die een ambt of functie in de politiek vervult. In figuurlijke zin is een politicus iemand die politiek handig, slim of met veel overleg te werk gaat.

Niet elk ambt of elke functie wordt hierbij als politieke functie gezien, dat is meestal wel het geval als de persoon beslissingen kan nemen of beïnvloeden.

Ik zal hieronder mijn invulling van het bovenstaande proberen uit te leggen .

De afgelopen jaren heb ik mij binnen de Weerter politiek mogen inzetten als Commissielid niet zijnde raadslid (whats in a name) voor de commissie ruimte.

Of ik nou persé handig of slim te werk ga tijdens mijn werk als Commissielid in de gemeenteraad weet ik niet. Wel is er bij mij altijd ruimte voor overleg en discussie om elkaar te overtuigen en samen het beste voor de inwoners van Weert te realiseren. En daar waar nodig plannen aan te scherpen en nog beter te maken voor de inwoners van onze gemeente.

Het is dan ook prachtig om te zien dat als al het werk in de Commissie er toe leidt dat een voorstel een hamerstuk kan worden. Dit betekent dat er vóórdat er een gemeenteraadsvergadering plaatsvindt, de beslissing of goedkeuring is gekomen. Dus heb ik invloed in het proces.

Klinkt dat als pluche-zitten? Nee het is een heel actieve rol waarbij ik het liefst vooraf én daarna de mensen opzoek om met hen over zaken te discussiëren.

En zakkenvullen ? Daar zijn we bij de SP al helemaal niet van, tenslotte dragen we onze vergoeding af aan de partij om met dat geld acties en dergelijke te kunnen financieren om onze doelen te behalen.

En dan die dikke letters in de kop van de tekst WWW? Nee, het is geen verwijzing naar het World Wide Web maar iets wat velen malen belangrijker is, Wonen, Werk en Welzijn.

Iedereen heeft toch recht op wonen in een goed huis in een veilige en prettige buurt met mensen om je heen waarmee je samen de verbinding zoekt en vindt.

Iedereen moet kunnen werken binnen een redelijke afstand van zijn woonplaats. Wanneer je een beperking hebt of anders valide bent moet je in je omgeving een zinvolle baan of dagbesteding kunnen hebben.

Iedereen die de bovenste twee dingen bezit én daarnaast ook de juiste Zorg, recreatiemogelijkheden zoals sport of een andere soort vereniging of club kan bezoeken zal een hoge mate van welzijn kunnen ervaren. Ook goed onderwijs en andere essentiële zaken horen daar bij.

En dit zijn dus de WWW die ik belangrijk vind en ik kan me niet voorstellen dat diegene die dit leest het met mij oneens is.

Het werk wat gedaan wordt in het stad(s)huis, wordt door sommigen als zeer belangrijk gevonden.Je leest aan de “s” tussen de haakjes, dat ik vind dat het gemeentehuis feitelijk het huis van de stad moet zijn, Het Stadshuis, als een plek waar inwoners en overheid samenkomen op een prettige manier. Waar je als inwoner je kan laten faciliteren als je wat georganiseerd moet hebben van de overheid zoals een paspoort, zorgaanvraag, uitkering, rijbewijs of een vergunning om maar wat dingen te noemen.In dat gebouw werken ook mensen die beleid maken. Waarbij men niet mag vergeten dat het JOUW overheid is en JIJ kan door op 21 maart te gaan stemmen mee bepalen hoe dat beleid gemaakt gaat worden. Een ambtenaar voert uit wat er vanuit de landelijke overheid bepaald wordt, maar zeker ook dat, wat jouw politiekers in Weert aan Burgemeester en Wethouders meegeven, het “College” genoemd.

Maar op wie moet je dan gaan stemmen?

Op iemand die je kent omdat zijn of haar gezicht veel in de media is? Op iemand die je kent en wel aardig vindt?

Of op iemand die je het toevertrouwt ook jouw mening weer te geven als het er op aankomt, iemand die je ook op straat aan kunt spreken, omdat hij of zij daar vaak te spreken is. Iemand die zo af en toe eens aanbelt om jou naar je mening te vragen. Of die jij gemakkelijk kunt bellen of via andere manieren of media kunt bereiken met vragen en jouw ideeën, ook als er géén verkiezingen zijn.

De mensen die me kennen. weten dat ik probeer te voldoen aan dat laatste: Er te zijn voor een ander en iedereen het gevoel te geven dat hij of zij er toedoet. Als iedereen het beste wil voor de ander, krijgt iedereen het beste!

En voor de mensen die mij minder goed kennen of nog helemaal niet zal ik mijzelf even kort voorstellen:

Ik ben Nico van den Bent vader van twee fantastische dochters. Eén ervan staat zelfs ook op de kieslijst op nummer 9. Zij wil graag de stem laten horen van de jongeren in Weert en is zéér actief bij ROOD jongeren binnen de SP.

Op het ogenblik dat ik dit schrijf, ben ik op zoek naar een manager die problemen heeft voor mijn oplossingen, oftewel ben ik werkzoekend. Mijn vorige job was conciërge op de AZC-School in Weert. Echter door de invoering van de Flexwet was het onmogelijk mij nóg een contract aan te bieden, iets wat ik en velen met mij erg jammer vinden. Daarvoor ben ik 30 jaar werkzaam geweest als instructeur en coach/leidinggevende, waarvan 15 jaar bij Defensie, waar ik ook een uitzending in 1996 (voormalig Joegoslavië) heb mogen meemaken en 15 jaar in de brandveiligheid en EHBO.

De laatste drie jaar heb ik een schuldhulpverleningstraject WSNP mogen doorlopen, doordat ik net voor de crisis een verkeerde lening had afgesloten, waardoor ik ervaringsdeskundig ben geworden in allerlei zaken die daarmee te maken hebben, zoals armoede. Dit wil ik tóch ook hier benoemen, want het heeft me veel gebracht en ik ben met het traject gereed en heb de schuld 100% voldaan binnen 2,5 jaar, iets waar ik trots op ben. Het bezig blijven, werken en vooral zaken positief kunnen benaderen, heeft daarbij veel geholpen.

Kortom: Ik ben iemand die er toe doet net als JIJ en samen kunnen we veel voor elkaar krijgen.

Reacties

Een topper...die weet wat hij wil !!!

Reactie toevoegen

U bent hier