h

Wethouder Sterk opent tijdelijk Hospice

21 februari 2017

Wethouder Sterk opent tijdelijk Hospice

Foto: Sjoerd van Hoof / www.weertdegekste.nl

Het Fransicus Hospice in de Weerter wijk Biest is al jaren een plek waar mensen in rust en in een mooie omgeving de laatste fase van hun leven door kunnen brengen. Maar het pand aan de Doolhofstraat is aan een opknapbeurt toe en het Hospice verhuist daarom tijdelijk naar het terrein van de voormalige Van Hornekazerne.

De Van Hornekazerne is een ideale locatie. Rustig gelegen en met veel voorzieningen in de buurt. Een mooi staaltje samenwerking in Weert en precies volgens de bedoeling van ‘maatschappelijk medegebruik’ die de gemeenteraad en het College van B&W aan het voormalige kazerneterrein hebben gegeven.

Want naast het asielzoekerscentrum maken inmiddels diverse (Weerter) verenigingen en bedrijven gebruik van het terrein. Een uniek initiatief in Nederland en mogelijk in Europa dat mede ontwikkeld is door wethouder Paul Sterk. Het heeft ertoe geleid dat het kazerneterrein inmiddels in handen is van een groep lokale investeerders wat in de omgeving tot een stroomversnelling aan ontwikkelingen heeft geleid, waaronder binnenkort plannen voor het opknappen van openluchttheater De Lichtenberg.

Tot het einde van het jaar mag het Hospice van de eigenaren van het voormalige kazerneterrein belangeloos gebruik maken van het onderofficiershotel. Kosten die hiermee bespaard worden komen ten goede aan de opknapbeurt van het gebouw aan de Doolhofstraat en zijn de allermooiste invulling van ‘maatschappelijk medegebruik’ waarvoor het kazerneterrein bestemd is.

Wethouder Sterk opende het tijdelijke Hospice vanmiddag.

U bent hier