h

Rommelroute Leuken 2016 "JA tegen de SP en NEE tegen de Vrachtwagens"

17 april 2016

Rommelroute Leuken 2016 "JA tegen de SP en NEE tegen de Vrachtwagens"

Foto: Sjoerd van Hoof WeertdeGekste / weertdegekste

Vandaag was het weer tijd voor de jaarlijkse Rommelroute in de wijk Leuken, en het is inmiddels een traditie geworden dat de SP daar ook te vinden is.

Op een zonovergoten schoolplein hadden we onze standplaats al snel ingenomen, en om 10:00 uur liepen er al koopjesjagers, koffieleuters én loempialiefhebbers rond op het gezellige plein. Voor de jeugd waren er ook enkele atracties en het geheel werd extra feestelijk door de gezellige muziek.

Foto: Nico van den Bent

Ons doel was vandaag drieledig, 

1) In gesprek gaan met iedereen die dat wilde, om in direct contact te blijven met de inwoners van Weert en de wijk Leuken in het bijzonder. 

2) Een handtekeningactie om de wijk in de uren van 20:00 uur en 06:00 uur vrij te laten zijn van vrachtwagens door middel van het pplaatsen van borden.

3) iedereen in de gelegenheid stellen om lid te worden van de SP.

Hieronder wil ik de punten wat verder toelichten;

1) Uiteraard is het in gesprek blijven met de mensen, zowel de SP-stemmers en leden maar zeker ook de niet  SP-stemmers en minder SP-minded mensen belangrijk, zodat je leuke maar ook spannende gesprekken krijgt aldus ROOD-lid Ibrahim Doslu.

2) De handtekeningactie om de wijk vrij te krijgen van vrachtwagens in de nachtelijke uren.

Foto: Nico van den Bent

Deze actie is op touw gezet nadat vorige week in de commissie vergadering, op dit door de wijk gedragen en het door ons aan het college voorgestelde idee door de wethouder werd weggewuifd met een simpel "das te duur" .

Dit was het voorstel in de Commissievergadering Ruimte.

Het instellen van een geslotenverklaring voor vrachtwagens met het bord C07 met onderbord; "Uitgezonderd maandag t/m vrijdag van 06:00 uur tot 20:00 uur", verzoek deze te plaatsen op de invalswegen van de wijk Leuken met steun van de wijkraad en de bereidheid te assisteren bij het plaatsen van deze borden.

( Op de foto een voorbeeld van het bord, alleen geven we de vrachtwagens een uurtje in de avond extra de tijd om zich te verwijderen)

We wisten al dat het probleem van de vrachtwagens hoog zit bij de wijk, dat er s'nachts nog steeds vrachtwagens in de wijk zijn met draaiende koelmotoren, picknickende,BBQ-ende en ontlasting-lozende en brutale chaufeurs. Maar dat we binnen een paar uurtjes méér dan honderd handtekeningen zouden hebben verzameld, durfden we niet te bedenken, helaas is de waarheid anders en is de wijk er ook helemaal klaar mee ...

Foto: Nico van den Bent

Het derde punt van ons verlanglijstje, om iedereen in de gelegenheid te stellen om lid te worden is ook geslaagd 1 persoon werd direct lid en er zijn ook mensen die de kaart meegenomen hebben naar huis omdat de men het IBAN-nummer niet uit het hoofd wist.

Foto: SP

Mocht je na het lezen van dit artikel denken  "ojee ik ben mijn kaart kwijtgeraakt OF je was vandaan niet in de gelegenheid" kijk dan op

 http://www.spnet.nl/aanmelden/lid 

en meld je aan!

Hier volgen nog wat sfeerfoto's:

Foto: Nico van den Bent

Foto: Nico van den Bent
Foto: Nico van den Bent

U bent hier