h

Honderden Weertenaren bij elkaar vóór het vrije woord

8 januari 2015

Honderden Weertenaren bij elkaar vóór het vrije woord

Foto: Mark Vialle / weertdegekste.nl

Zeker tweehonderd mensen kwamen vanavond om zes uur op de Markt in Weert bij elkaar om de slachtoffers van de laffe aanslag in Parijs te herdenken en hun steun te laten zien vóór het vrije woord. Burgemeester Heijmans had hier eerder vandaag een oproep toe gedaan waaraan velen gehoor gaven.

Vanuit de SP was bijna de voltallige gemeenteraadsfractie, de steunfractie en wethouder Sterk aanwezig om te laten zien dat ook de socialisten het onacceptabel vinden dat er met geweld en moord wordt geprobeerd om kritische mensen de mond te snoeren.

Journalist en columnist Gerard Kessels, burgemeester Heijmans en PvdA-raadslid Fanida Kadra droegen korte toespraken voor waarin ze allen wezen op het belang van vrijheid van meningsuiting. Gezien de grote opkomst vinden gelukkig nog steeds heel veel mensen dat een groot goed waar niet aan getornd mag worden.

Weerter cartoonist Rim Beckers kon wegens ziekte helaas niet aanwezig zijn maar een tekening die hij vandaag maakte werd aan iedereen getoond. Hierna werd er net als op vele andere plaatsen in Nederland en Europa een minuut stilte gehouden op de Markt.

Meer foto´s onder andere op weertdegekste.nl

U bent hier