h

Wat gaat er veranderen in de WMO?

23 oktober 2014

Wat gaat er veranderen in de WMO?

Vanaf 1 januari 2015 gaat er veel veranderen in de WMO. De gemeente krijgt er een flink aantal verantwoordelijkheden bij. Hoe gaat Weert dat doen?

SP wethouder Paul Sterk: 'De bezuinigingen van het kabinet dwingen de gemeente om zorg- en hulpverlening anders te organiseren. Dit is niet gemakkelijk, vooral omdat we willen zorgen dat iedereen in de maatschappij gewoon mee kan blijven doen. Wat mij betreft moet dat geen holle kreet zijn. Het voordeel is wel dat de gemeente veel dichter bij de mensen staat dan de landelijke overheid, zodat we de zorg slimmer en persoonlijker kunnen organiseren. Dat zie ik als een mooie kans. We zullen iedereen bij al deze veranderingen betrekken en duidelijk informeren over hoe we de zorg vorm gaan geven. Mensen moeten weten waar ze aan toe zijn.'

En dat informeren doet de gemeente onder andere door een twee informatiebijeenkomsten te organiseren. ‘Bijpraten over de Wmo’ vindt plaats op zaterdagmiddag 25 oktober in De Poort van Limburg, en op dinsdagavond 4 november in De Zaal in Stramproy.

Sterk: ‘Iedereen is welkom en ik ben er ook. Mensen kunnen vragen stellen en ik kan uitleg geven. Want er zullen dingen veranderen en lang niet voor iedereen zal het blijven zoals het was. Maar mensen die zorg en hulp nodig hebben, die kunnen daarop blijven rekenen!’

Meer informatie op de website van de gemeente

Bijeenkomsten 'Bijpraten over de WMO'

Veranderingen Hulp bij het Huishouden en Persoonsgebonden Budget

U bent hier