h

Petitie aangeboden aan CZ, zorgen om eerste hulp blijven

1 maart 2014

Petitie aangeboden aan CZ, zorgen om eerste hulp blijven

Het actiecomité Behoud eerste hulp Weert en de Cliëntenraad van het SJG hebben een petitie met 6.854 ondertekeningen aangeboden aan zorgverzekeraar CZ. In een gesprek zijn de zorgen over het verdwijnen van delen van de spoedzorg in Weert en de gevolgen daarvan duidelijk over gebracht. Het compleet verdwijnen van de eerste hulp afdeling is niet aan de orde.
 
In een constructief en kritisch gesprek met de directeur zorg en hoofd inkoop ziekenhuiszorg hebben alle partijen hun standpunten uitgewisseld. De zorgverzekeraar herkende de aangegeven zorgen die er zijn vanuit Weert en omgeving. Naar aanleiding van het gesprek heeft CZ aangegeven nog eens goed te gaan kijken naar drie belangrijke onderdelen van de spoedzorg namelijk geboortezorg, CVA (hersenbloeding / herseninfarct) en heup operaties.
 
Het comité vreest dat door het weghalen van deze specifieke zorg, dat ook aanverwante specialismen uit het ziekenhuis zullen verdwijnen, waardoor er geen volwaardig basisziekenhuis over blijft. De actievoerders vinden het opvallend dat er geen cijfermatige onderbouwing is voor de noodzaak om deze zorg te schrappen.
 
Na het gesprek blijft het comité grote zorgen houden voor de toekomst en het voortbestaan van het SJG. Nu de zorgen en de petitie zijn overgebracht zal het comite de zaken nauwlettend volgen en waar nodig zal er weer tot actie overgegaan worden.

U bent hier