h

Wonen Limburg luistert naar bewoners en SP

26 februari 2014

Wonen Limburg luistert naar bewoners en SP

Bewoners van de Oranjeflat zijn blij met de handreikingen die Wonen Limburg in de afgelopen week heeft gedaan . Zoals beloofd antwoordde Wonen Limburg  op een brief over naheffingen op stookkosten die de SP in januari namens de bewoners aan de corporatie stuurde.

In de antwoordbrief gaat Wonen Limburg netjes en uitgebreid in op de vragen. En er wordt op de verschillende punten verbetering beloofd.

Zo krijgt een deel van de bewoners geld terug van Wonen Limburg omdat er een rekenfout is gemaakt in de rekening over 2012. Op 19 februari heeft er naar aanleiding van de SP brief een spreekuur plaatsgevonden waar bewoners hun problemen uit konden leggen. Technische problemen met de verwarmingen ìn de woningen worden opgelost. In twee appartementen is dat al gebeurt. Wonen Limburg geeft uitgebreid uitleg over de technische staat van het verwarmingssysteem, de gerealiseerde totale besparingen door de verbouwing, en de bewoners kunnen persoonlijk inzicht krijgen in hun stookgedrag als ze dat willen.

SP raadslid Jeroen Goubet. ‘We zijn erg tevreden met deze nieuwe positieve houding van Wonen Limburg en de bewoners ook. Want ik sprak gisteren een bewoonster en zij gaf aan dat er nu al spijkers met koppen worden geslagen. Van het inloopspreekuur is flink gebruik gemaakt. Men heeft alle grieven kunnen uitten en die werden ook gehoord. Dat is al een enorme opluchting voor de mensen, het gevoel niet meer vast te zitten. Men is nog wat wantrouwig maar duidelijk blij dat er schot in de zaak zit’.

De SP zal erop letten dat de bal nu blijft rollen. Ook zal de partij Wonen Limburg vragen op eenzelfde manier aan de slag te gaan met de Dr. Kuijpersflat. De Dr. Kuijpersflat langs de Roermondseweg in de wijk Groenewoud is qua bouw bijna identiek aan de Oranjeflat en hier spelen dezelfde problemen. Vanzelfsprekend zet de SP zich ook voor deze 85 bewoners in om een oplossing voor hun problemen te vinden.

U bent hier