h

SP gaat bewoners Parkflat taart aanbieden

7 juli 2013

SP gaat bewoners Parkflat taart aanbieden

Aanstaande maandag om 2 uur ´s middags zal de SP de bewoners van de Parkflat in Weert een taart aanbieden om hen te feliciteren met de gewonnen rechtszaak tegen verhuurder ASR. SP fractievoorzitter Jeroen Goubet zal de taart overhandigen aan Jan Vossen, de voorzitter van de bewonerscommissie.

De bewoners van de Parkflat verzetten zich met succes tegen een onredelijke huurverhoging. Deze was in eerste instantie zelfs inkomensafhankelijk maar toen daar veel verzet tegen kwam trok ASR het plan in. In plaats daarvan werd een algemene huurverhoging van vier procent door ASR naar voren gebracht maar ook daar stak de rechter een stokje voor. De bewoners beriepen zich terecht op de overlegwet die stelt dat verhuurders altijd in overleg moeten met huurders als zij een beleidswijziging doorvoeren.

Overwinning bewoners Parklat, rechter verbiedt absurde huurstijging

U bent hier