h

'Nee, tenzij'-beleid bij Risse-Groen

2 juni 2012

'Nee, tenzij'-beleid bij Risse-Groen

Een grasmaaier van 'De Risse'Uitzendkrachten zullen slechtsbij de Risse worden ingezet als er geen eigen Risse-medewerkers beschikbaar zijn. Ook zullen zij in aparte groepen, dus niet samen met de mensen met een beperking werken. Dit antwoordt het college op vragen van de SP.

De SP was boos dat er gezonde uitzendkrachten waaronder Polen worden ingezet, terwijl er wachtlijsten zijn voor een werkplek in de sociale werkvoorziening en er ontslagen vallen.

De SP wilde weten of het klopt dat er uitzendkrachten ingezet worden in met name de groenvoorziening van de Risse. Dat bleek zo te zijn maar slechts in tijden van extreme drukte, bijvoorbeeld in het voorjaar wanneer er veel gesnoeid en gemaaid moet worden. En ook alleen als er echt helemaal niemand elders binnen de Risse is die tijdelijk in het groen kan meewerken. Dan zal er na toestemming van het bestuur worden overgegaan tot het inhuren van tijdelijke krachten. Een 'nee, tenzij'-beleid. Ook zullen deze uitzendkrachten in aparte groepen werken, dus niet samen met mensen met een beperking. Deze toezegging deed de wethouder na een oproep van de SP. De partij is tevreden maar zal misstanden blijven melden.

Gezonde uitzendkrachten in het Risse groen

U bent hier