h

Wist u dat... [update]

12 mei 2012

Wist u dat... [update]

Jan TakWist u dat veel politieke partijen mooie beloftes of uitgangspunten hebben, maar als het er op aankomt anders stemmen? De SP zette het stemgedrag van de Weerter politieke partijen vanaf 2006 op een rijtje.

Oud SP raadslid Jan Tak bundelde in 2010 voor het eerst het stemgedrag van de diverse partijen in de Weerter gemeenteraad. Ook na zijn afscheid als raadslid vorig jaar ging de SP hier mee door. Onlangs werd de rij ‘wist-u-datjes’ uitgebreid en geactualiseerd.

SP raadslid Jeroen Goubet: 'We hebben het werk van Jan voortgezet om mensen te laten zien wat zijn of haar partij van voorkeur daadwerkelijk met hun stem doet. Brengt die partij die zo staat voor sociale zekerheid dat ook echt wel in de praktijk? En steunt die partij die altijd zo opkomt voor werkgelegenheid ook daadwerkelijk voorstellen die dat bevorderen? De conclusies mogen mensen zelf trekken, wij bieden alleen het inzicht'.

Uiteraard gaat de SP door met het bijhouden van het stemgedrag van de partijen. Goubet: 'binnenkort komt de 'voorjaarsnota' eraan waarin de gemeenteraad allemaal plannen maakt voor het komende jaar. Dat levert heel wat voorstellen en dus waarschijnlijk ook weer heel wat mooie 'wist-u-datjes' op!' Houd de lijst dus in de gaten.

Update:

Na diverse reacties bleek dat de 'wist-u-dat' lijst niet altijd goed te zien was. Dit kwam omdat een programma dat het uitschuiven van de 'wist-u-datjes' mogelijk maakt alleen bleek te werken in Internet Explorer en niet in andere browsers. Inmiddels is dit aangepast. Mochten er nog steeds problemen zijn, neem dan gerust contact op met webmasterweert@sp.nl.

Hoe stemde jouw gemeenteraad?

U bent hier