h

SP: betaal uitzending Rogstaekersoptocht uit promotiepotje

28 januari 2012

SP: betaal uitzending Rogstaekersoptocht uit promotiepotje

De Rogstaekersoptocht enkele jaren geledenDe NOS zendt dit jaar tijdens de vastelaovundj vanaf het Bassin de Weerter Rogstaekersoptocht in heel Nederland uit. Enorm positieve aandacht voor Weert. Er zijn wel extra aanpassingen nodig op het Bassin om een goede uitzending mogelijk te maken. Het college van B&W vraagt de gemeenteraad om de kosten hiervoor (17.500 euro) uit het potje 'onvoorzien' te dekken. De SP heeft een beter idee.

SP-raadslid Bert Peterse: “De NOS-uitzending is een prima manier om Weert te promoten en te laten zien wat Weert te bieden heeft. Daarom is het vreemd dat het college er niet voor kiest om het geld uit het potje voor promotie te halen. Iedereen moet bezuinigen en nu wordt de makkelijkste weg genomen in plaats van echt te kiezen. Het blad De Poort dat een paar keer per jaar in de wijde regio wordt verspreid komt ook uit het promotiebudget. Als we moeten kiezen, dan heeft de NOS-uitzending een veel groter bereik en is dus veel effectiever qua promotie dan het Poort-magazine.”

Op 8 februari zal de SP voorstellen dit jaar het blad de Poort niet uit te geven en de kosten die daarmee bespaard worden te gebruiken voor de NOS-uitzending van de Rogsteakersoptocht.

De Rogstaekersoptocht enkele jaren geleden
De Rogstaekersoptocht enkele jaren geleden

U bent hier