h

Risse-mensen verdrietig maar strijdbaar (verslag poortactie)

16 januari 2012

Risse-mensen verdrietig maar strijdbaar (verslag poortactie)

SP´ers in alle vroegte aan de poort bij De RisseVanmorgen stond een SP-team aan de bedrijfspoort van sociale werkvoorziening De Risse. Zij staken de werknemers met een pamflet een hart onder de riem. 50 tot 90 werknemers worden dit jaar ontslagen doordat hun contract niet wordt verlengd. De reacties van de mensen waren positief op de aanwezigheid van de socialisten aan de poort.

De brief bevat een oproep om in actie te komen en de gemeenteraadsvergadering van 24 januari te bezoeken. Ook staat er in de brief wat de SP al heeft ondernomen, zowel in Weert als in de Tweede Kamer in Den Haag.

Paul Lempens, raadslid voor de SP: “De mensen zijn ontdaan door het harde nieuws van de ontslagen. Je kunt ook de boosheid voelen en de teleurstelling als je met de mensen praat. Wat goed is om te merken is dat men ook strijdbaar is. Men wil het er niet bij laten zitten.”

Samen met de werknemers en andere organisaties zal de SP het verzet tegen de ontslagen blijven aanvoeren. Er is inmiddels een actie-website risseinactie.wordpress.com

poort poort poort

L1 radio: interview met Paul Lempens (woordvoerder) aan de poort hedenmorgen
Tekst van het uitgedeelde pamflet

U bent hier