h

Overweldigende steun voor De Risse op de markt

21 januari 2012

Overweldigende steun voor De Risse op de markt

SP, PvdA en vakbonden op de markt in actie voor behoud van de sociale werkvoorziening.Leden van de SP, PvdA en Abvakabo FNV hielden vandaag een gezamenlijke actie op de Weerter weekmarkt. Bij het standje in de Langstraat konden voorbijgangers tekenen voor het behoud van werk bij De Risse. Er werden veel handtekeningen opgehaald.

De handtekeningenactie is een onderdeel van een campagne voor het behoud van werk bij de Risse in Weert. Dit vanwege bezuinigingen bij de sociale werkvoorziening waardoor mensen worden ontslagen. De reacties waren heel goed. Paul Lempens van de SP: “Mensen waren echt boos. Ze vinden dit te ver gaan. Ik heb ook nog nooit eerder zo'n respons gemerkt bij een handtekeningenactie. Zelfs met het slechte weer was het druk bij onze kraam.”

In vier uur tijd wisten de actievoerders 888 handtekeningen op te halen. Lempens: “In 4 uur tijd, dat is 222 per uur. Zo hard gaat het kabinet niet eens met 130! Een fantastisch resultaat.”
De petitie gaat tot dinsdag door via internet op http://werkenbijderisseweert.petities.nl

De petitie wordt dinsdagavond aangeboden aan het gemeentebestuur. Dat zal plaatsvinden om 19.00 uur tijdens een manifestatie in de hal van het Weerter stadhuis. Aansluitend vind een openbare commissievergadering plaats over dit onderwerp.

tekenen tekenen

Foto's op http://risseinactie.wordpress.com

U bent hier