h

Manifestatie 10 december: maak een vuist tegen bezuinigingen op mensen met een beperking!

22 november 2011

Manifestatie 10 december: maak een vuist tegen bezuinigingen op mensen met een beperking!

Armoede werkt niet!De SP organiseert samen met de PvdA, de Abvakabo en andere vakbonden en organisaties op 10 december in Den Bosch de manifestatie ‘Armoede werkt niet’. PvdA Weert, Abvakabo en SP-Weert roepen op om ook vanuit Weert deel te nemen. Bij voldoende belangstelling wordt er busvervoer georganiseerd.

De plannen van het kabinet Rutte om mensen die het al niet breed hebben de rekening van de crisis te laten betalen moeten zo snel mogelijk van tafel. Jonggehandicapten, bijstandsgerechtigden en werknemers van de sociale werkplaats moeten een deel van hun inkomen inleveren en 60.000 plekken in de sociale werkvoorziening worden geschrapt. Hierdoor zullen tienduizenden mensen achter de geraniums en in de armoede belanden of ze worden aan het werk gezet onder het minimumloon.

Chronisch zieken en gehandicapten wordt de zorg ontnomen. Zij krijgen minder zorg, maar moeten er meer voor gaan betalen. Kinderen in het speciaal onderwijs krijgen minder begeleiding en ondersteuning. Voor kinderen die jeugdzorg nodig hebben, komt er een financiële drempel. Dit zijn foute plannen en deze mensen mogen niet de rekening van de crisis betalen.

Het uitgebreide programma en meer informatie staat op www.armoedewerktniet.nl Bij voldoende aanmeldingen wordt busvervoer geregeld vanuit Weert naar de manifestatie. Iedereen (ook niet-leden) kan zich tot uiterlijk 8 december 2011 aanmelden via dit formulier

Protestmanifestatie Wsw in Den Bosch groot succes, Weert draagt steentje bij

U bent hier