h

Weert pakt de handschoen op tegen bezuinigingen op de sociale werkvoorziening

18 september 2011

Weert pakt de handschoen op tegen bezuinigingen op de sociale werkvoorziening

 Margie van MoorselDe SP voerde gisterenmorgen actie op de Weerter weekmarkt tegen bezuinigingen op de sociale werkvoorziening

De handtekening werd gezet op een werkhandschoen. Samen vormen alle werkhandschoenen een symbolische keten van solidariteit. In enkele uren werden zo honderden handschoenen ingezameld. Pas toen de hele doos handschoenen bijna leeg was, hielden de SP-ers er mee op.

´Ook al stem ik geen SP hier teken ik graag voor. Ik heb zelf jarenlang indicaties voor de WSW afgegeven. Het is schandalig hoe dit kabinet deze mensen denkt weg te kunnen bezuinigen´ aldus een voorbijganger die enthousiast zijn handtekening op een handschoen zette.

 Margie van Moorsel

En zo ging het vaak gisteren op de Weerter markt. Binnen drie uur hadden bijna vijfhonderd mensen getekend. De handschoenen zullen samen met de exemplaren uit de rest van het land binnenkort aangeboden worden aangeboden worden aan minister Donner.

SP-voorzitter Hennie Beliën beaamt dat: "De reacties waren positief. De mensen die even stopten bij onze kraam, tekenden bijna allemaal direct. Een enkeling maakte ook gebruik van de gelegenheid om het kabinet Rutte een boodschap mee te geven."

De actie is nog niet afgelopen. Beliën: "We hebben nog een doos!"

 Margie van Moorsel  Margie van Moorsel  Margie van Moorsel  Margie van Moorsel

Foto's Margie van Moorsel

De SP heeft een lange traditie in opkomen voor de sociale werkvoorziening

U bent hier