h

SP-enquête bij de Brandweer

21 mei 2011

SP-enquête bij de Brandweer

De nieuwe brandweerkazerne van Weert. Foto± Weertdegekste.nlDe brandweer in Weert heeft voor het weekend bezoek gekregen van SP-raadslid Paul Lempens. Deze bood de brandweer een oproep voor
deelname aan een landelijke enquete aan. Alle postvakjes van vrijwilligers en beroepskrachten werden voorzien van een flyer.

Aanleiding voor het bezoek was een enquête van het SP-Tweede Kamerlid Ronald van Raak, die de SP-er bij de actieve brandweerlieden onder de
aandacht wilde brengen. De brandweermensen krijgen te maken met bezuinigingen en reorganisaties. Ook zijn er experimenten met minder brandweerkazernes en minder mensen op de brandweerwagen. Dit SP-onderzoek vindt plaats in samenwerking met de Vakvereniging Brandweer Vrijwilligers (VBV) en wordt gesteund door de brandweervakbonden.

In de politiek wordt veel gesproken en besloten over de brandweer, maar de mensen die werken bij de brandweer zijn degenen die weten hoe
het werkelijk zit. Of het nu gaat om werkdruk, professionalisering of regionalisering, zij zien hoe het beleid in de praktijk uitpakt. Hoe het zit met de opkomsttijden, de voertuigbezetting, de oefenlast of C2000 (het communicatiesysteem bij de politie en de brandweer). Komt de politiek met goede oplossingen, of leiden die tot nieuwe problemen? Dat wil de SP weten van de echte deskundigen en daarom vraagt de partij alle brandweermensen mee te doen aan het brandweeronderzoek van de SP.

De SP voert landelijk actie tegen bezuingingen op de brandweer
SP bezorgd over arbeidstijden brandweer lieden

U bent hier